PÃ¥ morgonpromemad M

 Det är inte utsikten från vårt hus men vi bor bara 300 m bort.Jag och min man och våra 3 hundar, Alice, Melia och Daisy.

 Här går vi långa promenader vid sjön och nära till dopp, flera gånger varje dag om sommaren. Efter att ha längtat efter en egen hund i hela mitt liv så kunde jag äntligen  skaffa en hund när jag fick ett arbete på hemmaplan. Det blev en golden retriever hanhund, den snällaste av alla hundar på jorden.

Han fick följa med till stallet eftersom vi hade en varsin häst min dotter och jag.

Min tid i stallet och då jag tävlade i dressyr tog mycket tid och även min tid som hästdressyrdomare, så tyvärr hann jag bara motionera hunden och inte aktivera honom med annat. Han fick mycket motion när han var med när vi red ut.

Nästa hund blev en tik av samma ras och lite mer go i, nu hade jag sålt min häst och tyckte att jag skulle arbeta och aktivera henne.

Vi började med blodspår och första provet på Östermalma renderade i att hon blev bästa hunden i anlagsklassen, enbart 9 månader.

Vi fortsatte och gick mycket kurser med jägarförbundet och även apportering. Mycket minnen finns kvar ett var när hon hittade en älg vid hennes första riktiga eftersök. Hon tyckte säkert själv att det roligaste var att apportera änder, hon fick ju vara med på kungliga jakter!

Men tyvärr så är hundliven korta, så nu fanns det ingen hund hemma och det dröjde innan jag och min man skaffade en ny hund eftersom vi köpte ett gammalt hus som vi ville renovera.

Jag gick på en hundvalp här i Trosa och när jag frågade så var det en Lagotto Romagnolo, en helt ny ras för mig men så otroligt söt och charmig.

Vi åkte på utställningen på stora Stockholm för att se hur dom vuxna hundarna såg ut, valpar är ju gulliga oavsett ras.

Vi ville också prata med uppfödare och höra om mentalitet och allt vad som hör till en för mig helt ny ras.

Efter mycket ringande till olika uppfödare, jag ville verkligen att föräldrarna skulle ha bra mentalitet och friröntgade eftersom det är lite problem med höfterna på denna ras.

Vi fick hem Alice i Maj 2005, hon är född i Avesta på kennel No Combs (Tack Birgitta för en väldigt fin hund)...

Alice är en en helt underbar hund med väldigt bra temperament, kelig, trygg och är väldigt lättlärd och lydig.

Hon är lite tränad på både apportering, svampletning, hon har hittat flera bra ställen som vi bara har gått förbi tidigare.

Tyvärr hade vi inte så mycket svamp i höstas men hon hittade på vanliga stället.

Apportering av dummies går med fart och hon ger sig inte förrän hon hittat dom, nu återstår bara att få tag på riktiga änder.